PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO

PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Bliži se kraju provedba projekta „PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO“ čija je svrha informativnim aktivnostima građane upoznati s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom kako bi mogli pratiti napredak održivog gospodarenja otpadom.

Za održivo gospodarenje otpadom nužna je suradnja svih dionika države, lokalne samouprave i građana. Provedba projekta započela je još prošle godine, a obuhvaća sedam jedinica lokalne samouprave: Općina Mali Bukovec, Općina Veliki Bukovec, Općina Sveti Đurđ, Općina Vidovec te gradovi: Varaždinske toplice, Vodice i grad Varaždin, koji su i sunositelji projekta.

U sklopu projekta provedene su brojne aktivnosti, a na području Općine Veliki Bukovec između ostalog: podjela i redovita mjesečna nadopuna promotivnih letaka na mjestima na kojima se zadržava veći broj ljudi, postavljeni su i redovito mijenjani oštećeni plakati po oglasnim pločama i javnim prostorima u svakom naselju na području općine, organizirane su dvije javne tribine u  Velikom Bukovcu i Dubovici na kojima su mještani Općine Veliki Bukovec mogli od stručnjaka za gospodarenje otpadom kroz prezentaciju, pitanja i odgovore saznati sve o razdvajanju i odlaganju, te su podijeljene igre i bojanke djeci polaznicima Dječjeg vrtića „Krijesnica“-podružnica Veliki Bukovec. Pored bojanki i igara vrtićima su podijeljeni i izobrazno-informativni leci, plakati i brošure. Temeljni cilj podjele igara i bojanki jest educirati najmanje te im već sada izgraditi svijest o važnosti brige za okoliš i odgovornom postupanju s komunalnim otpadom te sprečavanju njegova nastanka. Igre su svojim sadržajem prilagođene uzrastu predškolske djece te će se pomoću istih djeca učiti pravilnom razvrstavanju otpada, recikliranju i ekologiji.

Osim navedenih aktivnosti u skladu s motom projekta “NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE” na području Općine Veliki Bukovec nagrađuju se kućanstava u smanjenju količina otpada. Kućanstva koja su u drugoj polovici 2019. godine proizvela najmanje miješanog komunalnog otpada i time doprinijela uspješnom smanjenju količine otpada, za nagradu će dobiti poklon u obliku kišobrana s logotipom projekta PROMO. Ovime želimo zahvaliti građanima koji su primarnom selekcijom na kućnom pragu uložili najviše vlastitog truda i bitno doprinijeli pozitivnim rezultatima cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom.

Smanjenjem i razvrstavanjem otpada koji svakodnevno proizvodimo možemo smanjiti njegov štetan utjecaj, ali i uštedjeti.

NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE!

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ KOHEZIJSKOG FONDA

Naziv projekta: “PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO”

Naziv korisnika: Grad Varaždin, Općina Mali Bukovec, Općina Sveti Đurđ, Općina Vidovec, Općina Veliki Bukovec, Grad Varaždinske Toplice i Grad Vodice

Ukupna vrijednost projekta: 1.200.000,00 kuna

EU sufinanciranje projekta: 1.020,000,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta: od 9. srpnja 2018. do 9. ožujka 2020. godine

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Varaždina

Kontakt za više informacija o projektu: Grad Varaždin – Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, Telefon: 042 658 022

 

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr.

 

PROMO – letak

Sviđa ti se vijest? Podijeli je s prijateljima na mreži!

Podijeli s prijateljima! Twitaj s prijateljima! Dodaj +1! Podijeli!