JAVNI POZIV za prijavu štete od prirodne nepogode tuče na području Općine Veliki Bukovec

JAVNI POZIV za prijavu štete od prirodne nepogode tuče na području Općine Veliki Bukovec

dana 31. svibnja 2022. godine župan Varaždinske županije donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode od tuče za područje Općine Veliki Bukovec koje je dana 25. svibnja 2022. godine pogodila vremenska nepogoda – tuča čime su nanijete velike materijalne štete na poljoprivredi, građevinama i infrastrukturi.

Sukladno navedenom, pozivaju se oštećenici da izvrše prijavu štete u prostorijama Općine Veliki Bukovec u razdoblju od 31. svibnja 2022.g.  zaključno do 07. lipnja 2022.g.  svakim radnim danom u vremenu od 08:00 sati do 14:00 sati.

 

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PRIJAVU ŠTETE:

 

             – ispunjen obrazac za prijavu štete OBRAZAC PN   

             – vlastoručno potpisana Izjava o nepostojanju osiguranja

  – preslika osobne iskaznice

  – preslika Zahtjeva za potporu za 2022.g. od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (za štete u poljoprivredi)

 – preslika: rješenja o izvedenom stanju / građevinske dozvole / uporabne dozvole (za štete na stambenim  i  gospodarskim objektima)  – sukladno Zakonu sredstva    pomoći za  ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda NE     dodjeljuju  se za štete nastale na nezakonito izgrađenim zgradama.

             – fotografije (vidljivost nastale štete na stambenim i gospodarskim objektima).

Nakon prijave štete Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Veliki Bukovec i stručne osobe sudski vještaci će obaviti izvid prijavljene štete te izraditi procjenu štete.

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće možete kontaktirati Jedinstveni upravni odjel Općine Veliki Bukovec telefonski na kontakt broj: 042/840-040.

 

Javni poziv za prijavu štete od prirodne nepogode tuče

Izjava o nepostojanju osiguranja

Obrazac-PN-tuča

Sviđa ti se vijest? Podijeli je s prijateljima na mreži!

Podijeli s prijateljima! Twitaj s prijateljima! Dodaj +1! Podijeli!