Proslava dana Općine

U subotu je završen trodnevni program obilježavanja Dana Općine Veliki Bukovec, blagdana svetog Franje Asiškog – Ferenčevo 2018. Nakon što je u četvrtak održana svečana sjednica Općinskog vijeća te obilježen Dan Osnovne škole Veliki Bukovec, a u petak održana ribička noć, subota je imala trostruki program.

U Kapeli Podravskoj održana je vježba sustava civilne zaštite Općine Veliki Bukovec i Općine Mali Bukovec pod nazivom „Pilana 2018.“ na prostoru Stolarije i pilane Antun Pečenec d.o.o. Odrađeno je testiranje i provjera spremnosti u reagiranju svih operativnih snaga na području općina Veliki i Mali Bukovec, a glavnina snaga su bile vatrogasne postrojbe, kojih je najviše na svakom području pa tako i na području općina Veliki i Mali Bukovec. U vježbi je simulirana eksplozija kotlovnice u središtu poslovnog kompleksa, postrojenja pilane i pratećih objekata u drvne industrije. Pri tome je došlo do ozljeđivanja određenog broja radnika. Uslijedila je evakuacija svih zaposlenih i ljudi koji su se našli u tom poslovnom prostoru te pozivanje žurnih službi preko centra 112. Pozvani su prvo vatrogasci s obzirom da se radi o požaru, zatim hitna medicinska pomoć jer je nekoliko radnika bilo teže, a nekoliko lakše ozlijeđeno. Policija je regulira promet na području nesreće. Na vježbi su bili i predstavnici HGSS-a i Državne uprave za zaštitu i spašavanje te vlasnici tvrtke. Sudjelovalo je 80 ljudi, od kojih 60 vatrogasci.

Zadovoljan vježbom i spremnošću operativnih snaga za reakciju na određene situacije bio je načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić, koji je vježbu pratio u društvu načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića.

„Prvenstveno smo odabrali ovaj poslovni objekt zbog velike ugroženosti od požara, ali ne samo od požara nego i od ostalih katastrofa tipa eksplozija i spašavanja s visina jer imaju komplekse iznad 12 metara visine. Kompletna operativca bila je uključena u vježbu, koja je uspjela. Drago mi je da smo skupili 40 vatrogasaca na ovakvoj intervenciji što znači da možemo računati na njih u situacijama koje se mogu dogoditi“, izjavio je načelnik Vrbanić.

Nakon zajedničkog ručka svih sudionika vježbe, poslijepodne je bilo rezervirano za kulturno-sportski program koji su pripremile udruge s područja Općine Veliki Bukovec, uz nastup glazbenog sastava Taliri. Dan Općine završio je predstavom „Debitanti“ u izvedbi varaždinskog Kerekesh teatra.

 

Sviđa ti se vijest? Podijeli je s prijateljima na mreži!

Podijeli s prijateljima! Twitaj s prijateljima! Dodaj +1! Podijeli!