Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratne potpore za projekt izgradnje ceste između Velikog Bukovca i Dubovice

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić u četvrtak, 8. Veljače, u Zagrebu nazočio je svečanom potpisivanju ugovora o financiranju operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ u provedbi mjere M07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.“

Tom je prilikom načelnik Franjo Vrbanić s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matildom Copić, potpisao ugovor o dodjeli bespovratne potpore od 754.427,03 kuna koju je, temeljem uspješno kandidiranog projekta, Općina Veliki Bukovec povukla za projekt izgradnje ceste, tzv.“Prek„, spoj ceste između Dubovice i Velikog Bukovca.

„Drago nam je da se i naš projekt danas našao među odabranih 213 projekata iz 20 hrvatskih županija koji će se u 100-postotnom iznosu financirati iz vanjskih izvora, točnije, 85% iz EU Fonda za ruralni razvoj te 15% iz državnog proračuna. Ovo je značajna financijska potpora koja će nam omogućiti da u još jednom dijelu naše općine poboljšamo infrastrukturu. Ne trebam ni posebno naglašavati koliko je to važno za naša naselja“ – poručio je načelnik.

Skupu su nazočili i ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ono što sada slijedi jest provođenje postupka javne nabave i pripreme za realizaciju projekta.

Sviđa ti se vijest? Podijeli je s prijateljima na mreži!

Podijeli s prijateljima! Twitaj s prijateljima! Dodaj +1! Podijeli!