Dobrodošli na stranice općine Veliki Bukovec, ovo su najnovije obavijesti

Za 20-ak dana počet će rekonstrukcija Osnovne škole Veliki Bukovec zahvaljujući kojoj će od školske godine 2021./22. učenici nastavu pohađati u jednoj smjeni. Varaždinska županija i općine Mali i Veliki Bukovec uložit će zajedno 13 milijuna kuna, čime će konačno biti realiziran projekt započet prije 25 godina.

 

Sporazum o financiranju rekonstrukcije školske zgrade su danas, 24. listopada, potpisali župan Radimir Čačić, načelnik Opće Mali Bukovec Darko Marković i načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.

 

Ravnateljica OŠ Veliki Bukovec Željka Marković-Bilić potpisala je pak ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji s Filipom Plušćecom, direktorom tvrtke Pludux-art d.o.o., koja je izabrana u postupku javne nabave. Ugovor je vrijedan 12.047.915,75 kuna, a rok za dovršetak radova je 18 mjeseci. Uz to, ravnateljica je s Darkom Brezovcem, direktorom tvrtke Arhia, potpisala ugovor o stručnom nadzoru radova vrijedan 123.625 kuna.

 

– Osnovna škola Veliki Bukovec, koju pohađaju djeca iz obje općine, konačno će dobiti mogućnost da iz dvosmjenske prijeđe u jednosmjensku nastavu. Izgrađeno će biti osam novih učionica, a napravljena će biti i nova školska kuhinja s blagovaonicom te novi ulaz u školu. Uz to, preostali dio od nekad započete, ogromne dvorane, sada ćemo pretvoriti u novu dvodijelnu dvoranu koja je primjerena za školu i u skladu sa školskim pedagoškim standardom. Ovaj ozbiljan zahvat koštat će 13 milijuna kuna, pri čemu Županija financira 75 posto ili 9.750.000 kuna iz proračuna ove i sljedeće dvije godine, a preostalih 25 posto općine u 2020. godini. Rok za dovršetak radova je travanj 2021. godine – istaknuo je župan Radimir Čačić.

 

Općina Mali Bukovec rekonstrukciju će financirati s 1.750.000 kuna, a Općina Veliki Bukovec s 1.500.000 kuna.

 

– Zahvalan sam Županiji i Općini Mali Bukovec na suradnji i realiziranom potpisivanju sporazuma kojim ćemo napokon završiti projekt započet prije 25 godina. Zahvat je veliki i za našu Općinu predstavlja značajan financijski izdatak s obzirom na izvorni proračun od 2,5 milijuna kuna. Međutim, za budućnost ruralnih sredina kakva je naša ovo ulaganje je itekako nužno. Djeca će imati jednosmjensku nastavu, a time će se otvoriti mogućnost organiziranja programa produženog boravka, što je jako važno za mlade obitelji – rekao je načelnik Općine Mali Bukovec Franjo Vrbanić.

 

– Bez obzira što je realizacija projekta krenula na krivi način, činjenica je da su još 1994. godine općine Mali i Veliki Bukovec prepoznale potrebu da naša djeca trebaju dvoranu. Posebno zahvaljujem županu Čačiću što će nakon dva i pol desetljeća čekanja naša djeca i roditelji imati prekrasnu dvoranu i jednosmjensku nastavu, koja će omogućiti izvannastavne aktivnosti – rekao je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

 

Osnovna škola Veliki Bukovec ima 253 učenika i 48 djelatnika, pri čemu imaju i posebni razredni odjel za djecu koja se školuju po modelu djelomične integracije.

 

– Velika nam je želja da svi naši učenici napokon imaju jednosmjensku nastavu. Sada smo organizirani tako da je razredna nastava organizirana u dvije smjene, a predmetna u jednoj. Ulaganje će puno značiti i za učitelje jer trenutno nemamo ni zbornicu koju smo prenamijenili u učionicu, pa kao zbornicu koristimo pregrađeni dio hodnika. Velika želja nam je i uvođenje produženog boravka, a s novim prostorom bit će lakše organizirati brojne aktivnosti. Trenutno provodimo projekte vrijedne gotovo milijun kuna. To je iznimno važno jer djeci pružamo sadržaje do kojih inače ne bi mogli doći jer smo u ruralnoj sredini – istaknula je ravnateljica Željka Marković-Bilić.

 

Pod pokroviteljstvom Općina Veliki i Mali Bukovec, te Općine Đelekovec, ovog vikenda Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma “Vendi” oranizira “1. dane Zlate Brzeske”.

 

Program:

7. ožujka 2019. (četvrtak) – Donja Dubrava

16:30 sati:

SUSRET SA ZLATINOM DRAVOM – čitanje Zlatinih pjesama na Dravi u Donjoj Dubravi Sudjeluju – učenici OŠ Veliki Bukovec (Iva Osivnik, Tena Maria Mesarić, Mateo Špoljarić – uč. 6. r., Melissa Cvetković, Ivona Mužić – uč. 5. r.), članovi Udruge Vendi, članice Udruge žena Veliki Bukovec

 

8. ožujka 2019. (petak) – Veliki Bukovec

18:00 sati:

Društveni dom Veliki Bukovec: predstavljanje Zlatine četvrte knjige „ČUVARICA TRAGOVA“ – sudjeluju: članovi Udruge Vendi (Zdenka Jozić Matijaš, Snježana Tišljarić, Lea Kramar, Vjekoslav Blatarić, Ana Jakopanec, Ladislava Šarec, Mihael Bačani i Mladen Levak) – glazbeni dio: učenici Glazbenog odjela OŠ Ludbreg: Marija Havaić, Ivona Dijanošić, Dalia Rušak (flaute); Martin Zdelar, Noa Repić, Tena-Maria Mesarić (saksafoni) – izložba radova Zlate Brzeske – izložba slika i drugih radova članova Udruge Vendi (izlažu: Barbara Beli, Snježana Božić, Mateja Cik, Darinka Fištrek, Dragutin Kadija, Mladen Levak, Kristina Mandić, Karla Medenjak, Mladen Palić, Snježana Pavičić Jantolek, Patricia Rašan, Stanko Sabol Stado, Biserka Šegrc Virius, Željka Turk i Sanja Vaganić) – izložba slika slikara s područja Općina Veliki i Mali Bukovec (izlažu: Kristinka Klarić, Claudija Kuzmić i Larisa Kovaček)

 

9. ožujka 2019. (subota) – Đelekovec

17:00 sati

Dom kulture Pajo Kanižaj, Đelekovec: Kreativna likovno-književna radionica na temu „ŽENA“ – sudjeluju članovi Udruge Vendi (Barbara Beli, Vjekoslav Blatarić, Snježana Božić, Ana Jakopanec, Zdenka Jozić Matijaš, Mladen Levak, Kristina Mandić, Karla Medenjak, Tatjana Međimorec, Đurđica Milosavljević, Mladen Palić, Snježana Pavičić Jantolek, Patricia Rašan, Stanko Sabol Stado, Ladislava Šarec, Snježana Tišljarić, Željka Turk i Sanja Vaganić) – gosti na kreativnoj radionici: Claudija Kuzmić i Kristinka Klarić – izložba slika i drugih radova članova Udruge Vendi i gostiju slikara s područja Općina Veliki i Mali Bukovec (izložba koja je bila postavljena u Velikom Bukovcu) – izložba radova Zlate Brzeske

18:00 sati

– kratko predstavljanje Zlatine nove knjige „ČUVARICA TRAGOVA“ – kratko predstavljanje ČITANKE UDRUGE VENDI / IZABRANO ŠTIVO – čitanje radova na temu „ŽENA“ – upoznavanje s autorima i nastalim likovnim radovima na temu „ŽENA“ – upoznavanje s izložbom članova Udruge Vendi i gostiju

Prethodna provjera znanja i sposobnosti kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete za prijam u službu višeg referenta održati će se u srijedu, 02. siječnja 2019. godine u službenim prostorijama Općine Veliki Bukovec na adresi Dravska ulica 7, Veliki Bukovec s početkom u 09,00 sati.

 

Povjerenstvo za provedbu oglasa

 

POZIV

Dana 17.12.2018. na adresu Općine Veliki Bukovec pristiglo je anonimno pismo naslovljeno na načelnika.

Ovim putem pozivamo “Anonimnog Građanina” da se sa svojim pitanjima i prijedlozima javi u prostorije Općine kako bi mu se mogle pružiti informacije koje traži.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anonimno pismo

 

Načelnik Općine Veliki Bukovec

Franjo Vrbanić