Novosti

Dana 17.12.2018. na adresu Općine Veliki Bukovec pristiglo je anonimno pismo naslovljeno na načelnika.

Ovim putem pozivamo “Anonimnog Građanina” da se sa svojim pitanjima i prijedlozima javi u prostorije Općine kako bi mu se mogle pružiti informacije koje traži.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anonimno pismo

 

Načelnik Općine Veliki Bukovec

Franjo Vrbanić

 

Sukladno članku 29 Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/2018), Općina Veliki Bukovec izlaže na javni uvid ispravljeni prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na svom području. Uvid u Prijedlog može se izvršiti u prostorima Općine, Dravska 7, Veliki Bukovec, u razdoblju od 14. – 29.studenoga 2018.godine, radnim danom od 07:00 do 15:00 sati. Također, uvid je moguć i putem općinske internetske stranice www.velikibukovec.hr. Zainteresiranim stranama ovo može biti praktično, budući da usporedno s pregledom Prijedloga mogu popratiti i druge izvore relevantne za problematiku raspolaganja poljoprivrednim zemljištem (preglednik ARKOD-a, portali katastar.hr, uredjenazemlja.hr itd.).

 

Ispravljeni Program izrađen je temeljem očitovanja Ministarstva poljoprivrede i naknadno pristiglih očitovanja nadležnih institucija za izradu Programa. Nakon odlučivanja o prigovorima, Općinsko će vijeće donijeti ispravljen Program te isti dostaviti na suglasnost Ministarstvu, odnosno Županiji na prethodno mišljenje.

 

Pisane prigovore ili primjedbe na prijedlog Programa moguće je podnijeti najkasnije do isteka javnog uvida. O svim prigovorima odlučivat će Općinsko vijeće Općine Veliki Bukovec u roku od 30 dana od podnošenja istih.

Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske možete peuzeti na dolje navedenoj poveznici.

 

LINK

 

 

Učenici s područja Općine Veliki i Mali Bukovec od ove će školske godine imati mnogo  bolje uvjete odvijanja nastave u novoobnovljenom objektu Osnovne škole u Velikom Bukovcu. Naime, posljednjih dana srpnja završen je veliki projekt energetske obnove zgrade škole u što je uloženo 5,46 milijuna kuna, od čega je iz Europske unije osigurano više od 55 posto ukupnih sredstava, odnosno nešto manje od 3 milijuna kuna.

 

Na konferenciji u povodu završetka projekta, održanoj u srijedu u prostorima škole, načelnik Općine Veliki Bukovec, HSS-ov Franjo Vrbanić, zahvalio je svima koji su sudjelovali u projektu.

 

– U ime osnovnoškolaca s područja općina Veliki i Mali Bukovec zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ovog projekta. Novouređeni objekt znači i bolje uvjete boravka naše djece u školi, dok uštede znače da će ostati više sredstava za neke druge stvari u samom obrazovnom procesu, prije svega na korist učenicima i njihovim nastavnicima – kazao je na svečanosti Vrbanić te dodao da sada ove dvije općine imaju reprezentativan školski objekt. Zahvalio je upravi škole i ravnateljici Željki Marković-Bilić te čelnim ljudima županije, kao i izvođačima radova na uspješno završenom projektu.

 

Zadovoljan obnovom školskog objekta je i načelnik susjedne Općine Mali Bukovec Darko Marković. Naime, osnovnoškolci s područja te općine pohađaju školu u Velikom Bukovcu.

 

– Ovo je značajan projekt za naše dvije Općine a ujedno predstavlja i dodatan argument za ostanak mladih obitelji na ovim prostorima. Provođenjem niza projekata koji se odnose na obrazovanje, od vrtića do studija, te preko mjera poput stipendija i sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca, nastojimo mladim obiteljima pomoći u pokrivanju troškova obrazovanja i samim time omogućiti uvjete odgoja djece kakve imaju puno veće i gospodarski jače sredine – poručio je Marković. Posebno je pohvalio instalaciju  solarne elektrane od 30 kW te toplinskih pumpi od 3×36 kW, čime će škola praktički energiju za grijanje dobivati iz energije sunca i energije zemlje (podzemnih voda).

 

Na samoj završnoj konferenciji ravnateljica Marković Bilić kazala je kako je u sklopu projekta bilo jako puno radova a da posebno vesele tri stvari – ušteda energenata koja će se ostvariti, korištenje obnovljivih izvora energije te, možda i  najviše, novi, ljepši vanjski izgled škole.

 

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak rekao je da ulaganja u Osnovnu školu u Velikom Bukovcu ovdje ne staju budući je cilj prenamjenom djela sportske dvorane izgraditi nove učionice čime će se omogućiti odvijanje nastave  u jednoj smjeni.

 

Inače, projekt „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Energetskom obnovom zgrade ostvarit će se ušteda toplinske energije na godišnjoj razini od gotovo 53 posto. Smanjit će se i emisija  CO2 za 70 posto.